Projects
Leave a Comment

Bold & Bright

When approaching this individually designed home it is obvious that the owners have been strongly influenced by the relaxed Queensland life style.

Evident in the main out door room you walk through when entering the secure front courtyard. The courtyard’s main focus is the paved eating area used frequently for summer entertaining. This area is a delight at night, every tree coming alive with soft lighting.

The raised portico with cedar inserts is the focus when approaching the timber front door.

The entry to this home oozes pure style from the cedar shutters separating the lounge to a wave shaped pebble feature amongst terracotta floor tiles. Also dominating the entry is a Balinese mirror with delicate carving work and matching side table with cabriole legs.

Off the entry you will discover the master suite with cool white walls, red gum floor and cedar blinds, this is an inviting room after a stressful day.

Particular attention has been paid to square set windows and ceilings.

Walk through the generous robe to find an ensuite with double shower consisting of his and hers shower heads, double vanity basins, sparkling white spa and separate toilet. You simply have no choice but to pamper yourself when in this room!

The entry leads you to the expansive open living design, show casing a huge eating area home to a chunky dining table specifically chosen by the lady of the house from samsara, on the gold coast. This table has been subjected to the odd dinner party, comfortably seating 10 guests.

Adjacent, is the room most frequented when viewing the latest release dvd. This room was specifically wired at frame stage for the surround sound system and has been purposely created with only one window, keeping the room dark at any time of the day or night.

This room is separated from the main living area via double cavity sliding timber doors and adjustable cedar shutters.

Turn around and you will find the kitchen, your eye is drawn to the dropped ceiling and shadow line above the overhead cupboards.

On display under low voltage lights, behind clear glass doors are pieces collected by the owners from various holidays.

The host will never feel alone, whilst preparing a sumptuous feast, this kitchen comfortably accommodating grazing guests, there is room for them all.

Adjoining the kitchen is every mans’ dream, a redgum bar, individually designed and hand crafted by the man of the house, (a cabinet maker by trade). With integrated stainless steel bar fridge, provision for a wine collection and a deep round stainless steel sink, you don’t need to go out to meet friends for a drink, they congregate here!

The bar oversees the main living area made cosy by a deep blue feature wall which is reflected in the oversized sofa and chairs. A Balinese basket weave cabinet has been altered to mould to the angled wall on which the wide flat screen television lives.

A timber and glass sliding door leads you to the rear wing of the home which comprises two additional bedrooms, a study, guest bathroom, storage cupboard and separate powder area. At present there are only two human members and two canine members of the family so being able to separate the main wing from the other is a distinct design point.

Offering internal access between the three car garage and main eating area is the large laundry providing storage space for linen, brooms and everything else that finds its way to this area of the home.

The owners wanted to feel like they were waking up to a resort style home every day, I think it is fair to say that this feel has been recreated!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s